Gül hastalığı, sıklıkla orta yaş kadınlarda yüz bölgesinde kızarıklık ve kabartılarla seyreden kronik bir deri hastalığıdır.
Kişinin dış görünüşünü oldukça etkileyebilen, aynı zamanda yanma ve batma gibi belirtilere de yol açabilen oldukça önemli bir hastalıktır. Sivilce ile karışabilen bu hastalık alevlenmelerle seyreder, hastalığın alevlenmesini engellemek için bir takım koruyucu önlemler alınması gereklidir. Bunlar yüksek sıcaklık, alkol ve baharatlı yiyeceklerden kaçınma, güneşten korunma, yüzü tahriş edebilecek herhangi bir şey sürmemek gibi birtakım günlük alışkanlıklardır. Gül hastalığının tedavisi dermatologlar tarafından yapılmaktadır. Hastalığın birden fazla tipi olup her tipine özgün tedavi yöntemleri mevcuttur. Kliniğimizde değerlendirilerek en uygun tedavi protokolü oluşturulmaktadır. Tedavide topikal (krem) tedaviler, sistemik tedaviler ve lazer tedavisi kullanılmaktadır.
Gül hastalığının kronik bir hastalık olduğu, tam olarak tedavisinin mümkün olmadığı ve alevlenebileceği unutulmamalı, koruyucu önlemler mutlaka uygulanmalıdır.